Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του προγράμματος "Τα πάντα RE" σε εκπαιδευτικούς της Ανατ. Θεσσαλονίκης

Παρουσίαση του προγράμματος "Τα πάντα RE" πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση για εκπαιδευτικούς στις 18.11.2019, που διοργανώθηκε από την “Αντιγόνη” σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα "Τα πάντα RE" στοχεύει στην ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης σε θέματα μείωσης, επανάχρησης, ανακύκλωσης-κομποστοποίησης ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της μη ορθολογικής διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία,
Οι εισηγήσεις και η συζήτηση περιελάμβαναν τη φιλοσοφία και τους στόχους του προγράμματος, την Κοινοπραξία φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) "Τα πάντα RE", τη δημιουργία Κέντρου Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης Διαλογής Στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ) στη Θεσσαλονίκη, το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος στα σχολεία και τις δραστηριότητες διαλογής στην πηγή στα σχολεία.
Εισηγήθηκαν:
- Σοφία Κυπριανίδου ("Αντιγόνη")
- Χριστίνα Τσαλίκη (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης)
- Αντωνία Δαρδιώτη (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης)
- Κώστας Νικολάου (Δρ Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Λαϊκού Πανεπιστημίου ΚΑΛΟ "UnivSSE Coop")
- Λάζαρος Αγγέλου (Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός MSc, Πρόεδρος ΚοινΣΕπ Υποστήριξη ΚΑΛΟ)
- Γιώργος Μπλιώνης (Δρ Βιολογίας-Οικολογίας).
Η πράξη υλοποιείται από την “Αντιγόνη - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία” και υποστηρίζεται από την Κοινοπραξία Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “Τα Πάντα RE”, μέλη της οποίας είναι: Συνεταιρισμός Κοινωνικής Διαχείρισης Αποβλήτων “αναβίωσις”, ΚοινΣΕπ Eco-Greece, Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “UnivSSE Coop”, ΚοινΣΕπ “Υποστήριξη ΚΑΛΟ Coop”, ΚοινΣΕπ “Αργώ”, ΚοινΣΕπ “Σπείρα Γης” και συνδεδεμένα μέλη:  Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ΑΜΚΕ “Επανάχρηση Τώρα!”






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Κοινοπραξία φορέων Κ.ΑΛ.Ο. "Τα πάντα RE" στο GreenWave Festival, 13-15.9.2023

Η Κοινοπραξία φορέων Κ.ΑΛ.Ο. "Τα πάντα RE" συμμετέχει στο GreenWave Festival, 13 έως 15 Σεπ. 2023, πάρκο ΧΑΝΘ. Σε περίπτερα: - η Έ...